Majlis Penutup Minggu Lestari JTNCAA

Artikel oleh Pn. Nurliza binti Abd Rahman

Jawatankuasa Program

Penulis Bersama : En. Mohamad Nizam bin Ahmad

Jawatankuasa Program

Disunting oleh En. Harith Fadzillah bin Rasid

Pegawai Tadbir (Pereka)

Diterbitkan oleh Raja Muhammad Fariz

Webmaster UTM CDex

Pada 26 Disember 2023 (Selasa), YBrs. Prof. Dr. Mohd. Shafry bin Mohd. Rahim, Timbalan Naib Canselor (Akademik & Antarabangsa) telah dijemput bagi merasmikan Majlis Penutup Minggu Lestari JTNCAA.

 YBrs. Prof. Dr. Mohd. Shafry bin Mohd. Rahim, Timbalan Naib Canselor (Akademik & Antarabangsa) telah hadir bagi merasmikan Majlis Penutup Minggu Lestari JTNCAA pada 26 Disember 2023 (Selasa). Turut hadir memeriahkan lagi majlis tersebut adalah staf-staf di bawah Jabatan Timbalan Naib Canselor (Akademik & Antarabangsa).

Program Minggu Lestari JTNCAA yang bertemakan “Love Nature, Stay Close to Nature” telah bermula pada 17 Disember 2023 sehingga 20 Disember 2023 serta 26 Disember 2023 ini merupakan anjuran Jawatankuasa Pelestarian JTNCAA.

Majlis dimulakan dengan sesi Senamrobik yang diketuai oleh Encik Amirul Ariff bin Zainal dari jabatan Hal Ehwal Pelajar (HEP).

Pertandingan Slogan Lestari yang dianjurkan telah dimenangi oleh Puan Nuril Aini binti Ahmad Tohid dari UTM Curriculum and Quality Academic (UTM CAQ) dan membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM100.00.

Kemuncak majlis adalah sesi penyampaian hadiah bagi Pertandingan Keceriaan Pejabat di mana Pusat Pemajuan Pembelajaran Digital & Fleksibel (UTM CDex) telah menjadi Johan dan membawa pulang hadiah mock cek serta hamper bernilai RM200. Tempat kedua pula dimenangi oleh Pejabat Timbalan Naib Canselor (Akademik & Antarabangsa) dan menerima hadiah hamper bernilai RM150, manakala tempat ketiga dimenangi oleh Sekolah Pengajian Siswazah (SPS) dengan membawa pulang hadiah hamper bernilai RM100.

Majlis turut disempurnakan dengan penyampaian cenderamata kepada YBrs. Prof. Dr. Mohd. Shafry bin Mohd. Rahim oleh Puan Hanifah binti Ahmad bagi memberikan penghargaan kepada beliau atas sokongan dalam menjayakan Minggu Lestari JTNCAA. Majlis diakhiri dengan sesi fotografi bersama semua staf yang telah hadir sebelum bersurai.

Related Articles

Related
Majlis Khatam Al-Quran AI SQUAD 2024

Majlis Khatam Al-Quran AI SQUAD 2024

Pengerusi KAPELLAWebmaster & JK Promosi UTM CDexPada 1 April 2024 bersamaan 21 Ramadhan 1445 H, Kelab Keluarga JTNCAA (AI SQUAD) dengan kerjasama Kelab Keluarga UTM CDex (KAPELLA) telah menganjurkan satu Majlis Khatam Al-Quran bagi meraikan bulan Ramadan dimana...

read more
Program Bacaan Yassin & Tahlil Ringkas – Jan 2024

Program Bacaan Yassin & Tahlil Ringkas – Jan 2024

Pengerusi KAPELLAWebmaster & JK Promosi UTM CDexPada 11 Januari 2024, Pusat Pemajuan Pembelajaran Digital dan Fleksibel (UTM CDex) dengan kerjasama Kelab KAPELLA telah mengadakan Progam Bacaan Yassin dan Tahlil yang diadakan khusus buat Allahyarham Prof. Dato' Abu...

read more
Kursus Penulisan Minit Mesyuarat

Kursus Penulisan Minit Mesyuarat

Setiausaha PejabatPenolong PendaftarWebmaster UTM CDex Kursus Penulisan Minit Mesyuarat telah diadakan pada 4 April 2024 (Khamis) jam 8.00 pagi hingga 1.00 tengah hari bertempat di Makmal Digital, UTM CDex, UTM Johor Bahru.  Seramai 12 orang Staf UTM CDex telah...

read more