Majlis Penutup Minggu Lestari JTNCAA

Artikel oleh Pn. Nurliza binti Abd Rahman

Jawatankuasa Program

Penulis Bersama : En. Mohamad Nizam bin Ahmad

Jawatankuasa Program

Disunting oleh En. Harith Fadzillah bin Rasid

Pegawai Tadbir (Pereka)

Diterbitkan oleh Raja Muhammad Fariz

Webmaster UTM CDex

Pada 26 Disember 2023 (Selasa), YBrs. Prof. Dr. Mohd. Shafry bin Mohd. Rahim, Timbalan Naib Canselor (Akademik & Antarabangsa) telah dijemput bagi merasmikan Majlis Penutup Minggu Lestari JTNCAA.

 YBrs. Prof. Dr. Mohd. Shafry bin Mohd. Rahim, Timbalan Naib Canselor (Akademik & Antarabangsa) telah hadir bagi merasmikan Majlis Penutup Minggu Lestari JTNCAA pada 26 Disember 2023 (Selasa). Turut hadir memeriahkan lagi majlis tersebut adalah staf-staf di bawah Jabatan Timbalan Naib Canselor (Akademik & Antarabangsa).

Program Minggu Lestari JTNCAA yang bertemakan “Love Nature, Stay Close to Nature” telah bermula pada 17 Disember 2023 sehingga 20 Disember 2023 serta 26 Disember 2023 ini merupakan anjuran Jawatankuasa Pelestarian JTNCAA.

Majlis dimulakan dengan sesi Senamrobik yang diketuai oleh Encik Amirul Ariff bin Zainal dari jabatan Hal Ehwal Pelajar (HEP).

Pertandingan Slogan Lestari yang dianjurkan telah dimenangi oleh Puan Nuril Aini binti Ahmad Tohid dari UTM Curriculum and Quality Academic (UTM CAQ) dan membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM100.00.

Kemuncak majlis adalah sesi penyampaian hadiah bagi Pertandingan Keceriaan Pejabat di mana Pusat Pemajuan Pembelajaran Digital & Fleksibel (UTM CDex) telah menjadi Johan dan membawa pulang hadiah mock cek serta hamper bernilai RM200. Tempat kedua pula dimenangi oleh Pejabat Timbalan Naib Canselor (Akademik & Antarabangsa) dan menerima hadiah hamper bernilai RM150, manakala tempat ketiga dimenangi oleh Sekolah Pengajian Siswazah (SPS) dengan membawa pulang hadiah hamper bernilai RM100.

Majlis turut disempurnakan dengan penyampaian cenderamata kepada YBrs. Prof. Dr. Mohd. Shafry bin Mohd. Rahim oleh Puan Hanifah binti Ahmad bagi memberikan penghargaan kepada beliau atas sokongan dalam menjayakan Minggu Lestari JTNCAA. Majlis diakhiri dengan sesi fotografi bersama semua staf yang telah hadir sebelum bersurai.

Related Articles

Related
Ikon EKSA 2023 Zon Oren

Ikon EKSA 2023 Zon Oren

Ketua Zon Oren Jawatankuasa Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) Pengerusi Zon Oren Jawatankuasa Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) Webmaster UTM CDex Jawatankuasa Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) Zon Oren, Pusat Pemajuan Pembelajaran Digital dan Fleksibel...

read more
Gotong-Royong EKSA Zon Oren Bil.1/2024

Gotong-Royong EKSA Zon Oren Bil.1/2024

Ketua Zon Oren Jawatankuasa Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) Pengerusi Zon Oren Jawatankuasa Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) Webmaster UTM CDex PUSAT PEMAJUAN PEMBELAJARAN DIGITAL DAN FLEKSIBEL (UTM CDex) Jawatankuasa Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA)...

read more
Office Warming UTM CDex

Office Warming UTM CDex

Jawatankuasa ProgramJawatankuasa ProgramPenolong PendaftarWebmaster UTM CDexPada 28 Disember 2023 telah dianjurkan sebuah program istimewa iaitu Office Warming UTM CDex. Program ini diadakan bertujuan untuk memperkenalkan dan merapatkan hubungan dalam kalangan ahli...

read more