Office Warming UTM CDex

Artikel oleh En. Zul Azri bin A Rahman

Jawatankuasa Program

Penulis Bersama : Pn. Nurliza binti Abd Rahman

Jawatankuasa Program

Disunting oleh Pn Nurul Nazihah binti Ismail

Penolong Pendaftar

Diterbitkan oleh Raja Muhammad Fariz

Webmaster UTM CDex

Pada 28 Disember 2023 telah dianjurkan sebuah program istimewa iaitu Office Warming UTM CDex. Program ini diadakan bertujuan untuk memperkenalkan dan merapatkan hubungan dalam kalangan ahli keluarga staf UTM CDex, sambil memberi peluang kepada ahli keluarga untuk merasi pengalaman dan memperkenalkan ruang pejabat yang baru sahaja selesai diubah suai.

Program dimulakan dengan senaman Taiso dan disusuli dengan ucapan daripada Pengarah UTM CDex dan penyampaian cenderamata kepada ahli keluarga dan anugerah kepada staf UTM CDex.

Slot 1: Sesi Fotografi

Sesi ini diketuai oleh juru gambar UTM CDex iaitu Encik Muhammad Isyq Irfan Fani Rajab. Detik-detik berharga bersama keluarga dirakam di Studio Rakaman UTM CDex sebagai kenang-kenangan. Slot ini juga bertujuan mempereratkan hubungan sosial dalam kalangan ahli keluarga UTM CDex.

Slot 2: Sesi Rakaman Video

Ahli UTM CDex berpeluang untuk merakam video ringkas yang menceritakan pengalaman mereka di UTM CDex, serta tujuan dan harapan mereka untuk masa depan. Sesi rakaman video ini memberi peluang untuk mencungkil bakat baharu dalam kalangan ahli keluarga. Sesi ini dijalankan di Studio Rakaman Video UTM CDex yang diketuai oleh En. Halizan Hashim dan En. Jeffri Abdul Rahman @ Idris.

Slot 3: Sesi Mengenali Dunia Maya

Aktiviti diteruskan dengan Sesi Mengenali Dunia Maya, di mana ahli UTM CDex dapat memperoleh dengan lebih lanjut mengenai dunia maya dan teknologi terkini. Ahli keluarga diberi peluang untuk mengalami sendiri suasana dalam dunia maya dengan menggunakan peralatan VR Headset yang dimiliki oleh UTM CDex. Cik Haslinda Daud dan Cik Ainin Syakirah Mohd Yazid menjadi staf yang bertanggungjawab untuk sesi ini.

Slot 4: Kenali Pejabat Lestari

Progam Office Warming UTM CDex juga menyediakan Slot 4 yang bertajuk “Kenali Pejabat Lestari”. Ahli keluarga UTM CDex diperkenalkan dengan lebih dekat tentang inisiatif kelestarian yang dipraktik oleh staf UTM CDex. Di samping itu anak-anak staf diberi peluang untuk menghasilkan penanda buku menggunakan kertas yang dikitar semula. Aktiviti ini diketuai oleh Puan Jaslina Ja’apar dan Puan Balqis Hashim mewakili Jawatankuasa Pelestarian UTM CDex.

Slot 5: Kuiz Kahoot

Penutup acara adalah Slot 5, yang menyediakan hiburan dan cabaran intelektual melalui Kuiz Kahoot. Ahli UTM CDex diuji dengan soalan berkaitan dengan slot-slot aktiviti yang telah disertai sebelumnya. Ini memberikan kesempatan untuk mencipta atmosfer santai dan seronok. Kuiz ini diadakan di Makmal Komputer UTM CDex oleh En. Mohamed Fairuz Dahalan En. Radzuan.

Dengan adanya aktiviti yang bervariasi seperti ini, Office Warming UTM CDex tidak hanya menjadi program rasmi, tetapi juga satu platform untuk merapatkan hubungan silaturrahim dalam kalangan ahli keluarga UTM CDex. Semangat kebersamaan dan kolaborasi yang terbentuk semasa acara ini akan terus berkembang dalam tempoh masa yang akan datang.

Related Articles

Related
Majlis Khatam Al-Quran AI SQUAD 2024

Majlis Khatam Al-Quran AI SQUAD 2024

Pengerusi KAPELLAWebmaster & JK Promosi UTM CDexPada 1 April 2024 bersamaan 21 Ramadhan 1445 H, Kelab Keluarga JTNCAA (AI SQUAD) dengan kerjasama Kelab Keluarga UTM CDex (KAPELLA) telah menganjurkan satu Majlis Khatam Al-Quran bagi meraikan bulan Ramadan dimana...

read more
Program Bacaan Yassin & Tahlil Ringkas – Jan 2024

Program Bacaan Yassin & Tahlil Ringkas – Jan 2024

Pengerusi KAPELLAWebmaster & JK Promosi UTM CDexPada 11 Januari 2024, Pusat Pemajuan Pembelajaran Digital dan Fleksibel (UTM CDex) dengan kerjasama Kelab KAPELLA telah mengadakan Progam Bacaan Yassin dan Tahlil yang diadakan khusus buat Allahyarham Prof. Dato' Abu...

read more
Kursus Penulisan Minit Mesyuarat

Kursus Penulisan Minit Mesyuarat

Setiausaha PejabatPenolong PendaftarWebmaster UTM CDex Kursus Penulisan Minit Mesyuarat telah diadakan pada 4 April 2024 (Khamis) jam 8.00 pagi hingga 1.00 tengah hari bertempat di Makmal Digital, UTM CDex, UTM Johor Bahru.  Seramai 12 orang Staf UTM CDex telah...

read more