PEMENANG AKRI 2022- UTM – JOHAN

Artikel oleh Puan Nuril Aini Ahmad Tohid

Urusetia

Diterbitkan oleh Raja Muhammad Fariz

Webmaster & JK Promosi UTM CDex

Anugerah Khas YB Menteri Pengajian Tinggi: Rekabentuk Kurikulum Dan Penyampaian Inovatif (AKRI) 2022 merupakan anugerah yang diwujudkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi bagi menyemarakkan dan berkongsi amalan terbaik pemikiran dan rekabentuk semula pendidikan tinggi Malaysia.

Majlis AKRI 2022 telah disempurnakan oleh Menteri Pengajian Tinggi, YB Datuk Seri Dr. Noraini binti Ahmad bertempat di Hotel Everly, Putrajaya. Sebanyak 4 kategori yang dipertandingkan bagi AKRI 2022 iaitu Kurikulum Program Pengajian Inovatif, Pengajaran Transformatif, Pentaksiran Alternatif dan Pengalaman Pembelajaran Imersif.

Prof. Madya Dr. Noor Dayana  Abd. Halim dari Sekolah Pendidikan, Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan (FSSK) bersama pasukan beliau telah dinobatkan sebagai Johan bagi Kategori Kurikulum Program Pengajian Inovatif menerusi inisiatif Program Sarjana Pendidikan (Teknologi Pendidikan) secara Terbuka dan Jarak Jauh (ODL). Mereka membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM 10,000.00, sebuah piala dan sijil penghargaan.

 

Kemenangan ini turut membuktikan kurikulum program pengajian serta kualiti pengajaran dan pembelajaran di UTM adalah antara yang terbaik dan diiktiraf diperingkat kebangsaan.

Related Articles

Related
Taklimat Mata CPD Baharu UTM Untuk Staf UTM CDex

Taklimat Mata CPD Baharu UTM Untuk Staf UTM CDex

UrusetiaPenolong PendaftarWebmaster UTM CDexUniversiti Teknologi Malaysia (UTM) melalui Pusat Pembangunan Bakat dan Kepimpinan (CTLD) telah melaksanakan kaedah Pelaksanaan Latihan Berasaskan Kompetensi bagi permohonan kursus/latihan kepada staf Akademik dan...

read more
SAMBUTAN HARI RAYA PERINGKAT JTNCAA

SAMBUTAN HARI RAYA PERINGKAT JTNCAA

Penerbit RancanganPenolong Pendaftar KananWebmaster UTM CDexMajlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri 2023, peringkat Jabatan Timbalan Naib Canselor (Akademik &n Antarabangsa) (JTNCAA) telah berlangsung di Bangunan Ibnu Sina, Universiti Teknologi Malaysia Johor Bahru....

read more
Raja Fareez
Author: Raja Fareez